Депутатите съкратиха коледната си ваканция. Те ще почиват от 29 до

...
Депутатите съкратиха коледната си ваканция. Те ще почиват от 29 до
Коментари Харесай

Депутатите съкратиха коледната си ваканция

Депутатите редуцираха коледната си почивка. Те ще почиват от 29 до 31 декември, вместо както е в сега настоящия устав за организацията и активността на Народното събрание - от 22 декември до 10 януари. Предложението за понижаване на почивните дни през коледните и новогодишните празници пристигна от  " Продължаваме Промяната ", като то беше подкрепено от 181 народни представители, 20 се оповестиха " срещу ", а 11 гласоподаваха " въздържал се ".  

Народното събрание гласоподава и още едно предложение, което беше импортирано от Виктория Василева от " ИТН ". То предвиждаше анулация на коледната почивка, само че не събра задоволително поддръжка в пленарната зала. 

По време на дебата още веднъж се стигна до спор сред ръководещи и съпротива.

" Предложението ни е неработните дни на депутатите по празниците да съвпаднат с тези на елементарните български жители – вие не сте богове, пичове! ", сподели ръководителят на ПГ на " ИТН "  Тошко Йорданов. 

" Като изключим ГЕРБ и Движение за права и свободи в тази зала, множеството хора в тази зала сме пристигнали тук някои от половин година, други за първи път. Всички ние сме гледали Народното събрание през миналите 20 и недостатък години и постоянно е било прочувствено гнусно по какъв начин Народното събрание си прави дълги ваканции, а хората работят “, сподели още Тошко Йорданов. 

" Аз не се усещам пич и принизяването на тази институция е обидно за всички, които участват. Народните представители сме елементарни хора, само че нямаме право на отпуска като останалите чиновници. Всеки има семейство, всеки има право на отмора ", отвърна го Росица Кирилова от ГЕРБ. 

" Измислете тогава качествена стратегия, с цел да не стане по този начин единствено да си разхождаме костюмите тук ", сподели Тома Биков от ГЕРБ.

" Ако на 29-и декември сте решили да предизвикате тежка рецесия, няма да е добре за никого преди празниците, а виждам, че имате подобен капацитет. След като на Бъдни вечер няма да се работи, всичко останало няма значение ", съобщи Биков. 

" Групата на ГЕРБ се държат като физически тролове в тази зала, които само забавят приемането на правилника, който би трябвало да отпуши работата на Народното събрание. С държанието си ГЕРБ стопират работата на Народното събрание целеустремено ", съобщи от своя страна Явор Божанков от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

По предложение на " Българска социалистическа партия за България " съвещанието на Народното събрание беше удължено до приемането на разпоредбите за работа. А Богомил Петков от " Продължаваме Промяната "  положи клетва като народен представител. Той заема мястото на подалата оставка Яна Балникова /ПП/. Богомил Петков е определен от листата на " Продължаваме промяната " в 7-ми МИР Габрово. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР